سفارش تبلیغ
صبا ویژن
Live Traffic Feed

کتاب «تحلیلی از زندگانی امام هادی علیه السلام»

بحث و بررسی زندگانی ائمه (علیهم السلام) و نقد و تحلیل خصوصیات دشمنان آن بزرگواران و مسائل مربوط به جامعه آن عزیزان، از جمله مباحث و مسائلی است که اگر بدرستی صورت پذیرد و مبتنی بر استناد صحیح و شیوه ای کارآمد باشد؛ در تصحیح موضع، وسعت دید، و طرز نگرش معتقدان و شیفتگان آنان سهم بسزایی خواهد داشت. محقق اندیشور، جناب آقای باقر شریف القرشی، در ضمن نگارش آثاری گراسنگ در ابعاد مختلف فرهنگ اسلامی، به تحلیل و بررسی زندگانی ائمه اطهار (علیهم السلام) نیز پرداخته اند؛ که از جمله آنهاست کتاب «تحلیلی از زندگانی امام هادی (علیه السلام)».

امام هادی

 

م?لف محترم در فصل اول این کتاب به تاریخ ولادت و رشد آن بزرگوار در بیت امامت، و دیدگاه م?لفان دربارهی وی پرداخته است؛

و در فصل دوم مظاهر شخصیت و حضور عینی امام (علیه السلام) را در جامعه بررسی کرده است.

فصل سوم با عنوان علوم و معارف آن حضرت، که بیانگر بخشی از روایات امام (علیه السلام) است به موضوعات مختلفی رسیدگی کرده و در ضمن به سند و متن و شرحهای زیارت جامعه نیز اشاره نموده است.

در فصل بعدی به گزارش اصحاب و راویان امام (علیه السلام) پرداخته و از 177 راوی یاد کرده است.

فصلهای بعدی کتاب زندگانی امام (علیه السلام) را در سامراء، اوضاع سیاسی و اجتماعی و اقتصادی دوران امامت امام به نقد و بررسی گذاشته شده؛ و در ضمن آن چهره های پلید حاکمان زمان آن حضرت را ترسیم کرده، و بخوبی موضع اصولی امام (علیه السلام) را در مقابل آنان تبیین کرده است. در همین فصل اشاراتی است گویا به حرکتهای ستم ستیزانه ی تشیع، و نقش شعر و شاعری در آن زمان، گزارش تحلیلی جریانهای فکری انحرافی و موضع امام (علیه السلام) در مقابل آنها نیز از فصول خواندنی و تنبه آفرین کتاب است.

با نظر به اینکه کتاب در مجموع اثری است خواندنی و سودمند، کنگره جهانی حضرت رضا علیهالسلام اقدام به ترجمه آن نمود تا فارسی زبانان نیز بتوانند از این اثر مفید استفاده کنند.

 

دانلود کتاب

 

بخش تاریخ و سیره معصومین تبیان


[ چهارشنبه 92/2/25 ] [ 6:44 صبح ] [ محمدرضا محمدی ]

امام هادی



حضرت امام علی بن محمد الهادی علیه السلام در نیمه ذیحجه سال 212 هجری در "صریا "، منطقه ای واقع در 6 کیلومتری مدینه متولد شد. نام مبارک ایشان "علی"، کنیه اش "ابوالحسن" و القاب آن بزرگوار : نجیب، مرتضی، هادی، نقی، عالم، فقیه، امین، مؤتمن، طیب  و عسکری می باشد که مشهورتر از همه "هادی" و "نقی" است.

پدر گرامی آن حضرت، امام جواد علیه السلام و مادر ایشان بانوی گرانقدر و با فضیلتی به نام "سمانه مغربیه" است. محمد بن فرج می گوید:

"ابوجعفر ، محمد بن علی علیه السلام مرا خواست و فرمود: کاروانی از را ه می رسد که برده فروشی در میان آن است و کنیزانی همراه خود دارد.  سپس هفتاد دینار به من داد و امر کرد با آن کنیزی را با مشخصاتی که داد، بخرم. من ماموریت را انجام دادم. این کنیز همان مادر امام هادی علیه السلام است.

قدر و منزلت این بانوی گرامی بدان پایه بود که امام هادی علیه السلام درباره اش فرمود : «مادرم عارف به حق من و اهل بهشت است. شیطان سرکش به او نزدیک نمی شود، خداوند حافظ و نگهبان اوست و او در زمره مادران صدیق و صالحان قرار دارد.» (1)

عبادت امام


امام هادی علیه السلام شب هنگام به پروردگارش روی می آورد و شب را با حالت خضوع به رکوع و سجده سپری می کرد و بین پیشانی نورانی اش و زمین، جز سنگ ریزه و خاک حایلی وجود نداشت. پارسایی و انس با پروردگار، آن چنان نمودی در زندگی امام داشت که در مقام بیان برجستگی و صفات والای آن گرامی به ذکر این ویژگی پرداخته اند.

ابن کثیر می نویسد: او عابدی  وارسته و زاهد بود. ایشان کمر همت به عبادت بسته، فقیه و پیشوا بود.

ابن عباد حنبلی نیز می گوید: کان فقیها، اماماً ، متعبدا. (2)

اخلاق حسنه امام


پیشوایان معصوم علیهم السلام انسانهای کامل و برگزیده ای هستند که به عنوان الگوهای رفتاری هدایت جامعه را به سوی خداوند عهده دار شده اند.
گفتار و منش امامان علیهم السلام، ترسیم "حیات طیبه" انسانی و وجودشان تبلور تمامی ارزشهای الهی است.

نمونه تعبیرامام هادی علیه السلام  در زیارت جامعه کبیره *
معدن رحمت، گنجینه داران دانش، نهایت بردباری و حلم، بنیانهای کرامت، خلاصه و برگزیده پیامبران، پیشوایان هدایت، چراغهای تاریکی، پرچمهای پرهیزکاری، نمونه های برتر و حجت های خدا بر جهانیان هستند.

امام هادی علیه السلام همچون نیاکان خود در برابر ناملایمات بردبار بود و تا جایی که مصلحت اسلام ایجاب می کرد با دشمنان حق و ناسزا گویان و اهانت کنندگان به ساحت مقدس آن حضرت، با بردباری برخورد می کرد. "بریحه" عباسی - که از سوی دستگاه خلافت به سمت امام جماعت مکه و مدینه منصوب شده بود- از امام هادی علیه السلام نزد متوکل شکایت کرد و برای او نوشت: اگر خواهان حفظ مکه و مدینه هستی ، "علی بن محمد" را از این دو شهر بیرون کن زیرا او مردم را به سوی خود خوانده و گروه زیادی از او پیروی کرده اند.

متوکل امام را از کنار حرم رسول خدا صلی الله علیه و آله تبعید نمود. هنگامی که امام از مدینه به سمت سامرا در حرکت بود، بریحه نیز  همراه ایشان بود. در بین راه بریحه به امام گفت: تو خود می دانی که عامل تبعید تو من بودم. سوگند می خورم که چنانچه شکایت مرا نزد خلیفه ببری، تمام درختانت را در مدینه آتش می زنم، خدمتکارانت را می کُشم و چشمه های مزارعت  را کور  می کنم. بدان که این کارها را خواهم کرد. امام علیه السلام در جواب فرمود:

«نزدیک ترین راه برای شکایت از تو این بود که دیشب شکایت تو را نزد خدا بردم و من این شکایت را که بر خدا عرضه کردم نزد غیر او، از بندگانش نخواهم برد» بریحه چون این سخن را از امام شنید، به دامن آن حضرت افتاد،  تضرع کرد و از ایشان تقاضای بخشش نمود. امام فرمود: تو را بخشیدم. (3)

امام علیه السلام در بیان دیگران


امام هادی علیه السلام پیوسته تحت نظر حکومتهای جور بود و سعی می شد که آن حضرت با پایگاههای مردمی و افراد جامعه تماس نداشته باشد.  با این حال آن مقدار از فضایل اخلاقی از ایشان بروز نموده که دانشمندان و حتی دشمنان اهل بیت علیهم السلام را به تحسین آن وجود الهی واداشته است. ابوعبدالله جنیدی از دانشمندان مسلمان می گوید: سوگند به خدا، او بهترین مردم روی زمین و برترین آفریده های الهی است. متوکل در نامه ای که برای امام علیه السلام می نویسد خاطر نشان می کند: میرالمومنین عارف به مقام شماست و حق خویشاوندی را نسبت به شما رعایت می کند و طبق آنچه مصلحت شما و خانواده تان می باشد عمل می کند. (4)

شاگردان امام


بنا براظهار شیخ طوسی، تعداد شاگردان امام هادی علیه السلام بالغ بر 185 نفر بوده است که در میان آنان چهره های برجسته علمی و فقهی فراوانی که دارای تالیفات گوناگونی بودند نیز دیده می شود. در اینجا از برخی شاگردان آن حضرت به طور اختصار یاد می شود:

1- ایوب بن نوح: مردی امین و مورد وثوق بود و درعبادت و تقوا رتبه والایی داشت، چندان که او را در زمره بندگان صالح خدا شمرده اند. او  وکیل امام هادی و امام عسکری علیهما السلام بود. ایوب به هنگام وفات تنها یکصد و پنجاه دینار از خود به جای گذاشت، در حالی که مردم گمان می کردند او پول زیادی دارد.

2- حسن بن راشد: وی از اصحاب امام جواد و امام هادی علیهما السلام شمرده می شود و نزد آن دو بزرگوار از منزلت و مقام والایی برخوردار بوده است.

3- حسن بن علی ناصر : شیخ طوسی او را از اصحاب امام هادی علیه السلام شمرده است . وی پدر جد سید مرتضی از سوی مادر است . سید مرتضی در وصف او می گوید : مقام و برتری او در دانش و پارسایی ، و فقه روشنتر از خورشید درخشان است . او بود که اسلام را در "دیلم" نشر داد، بگونه ای که مردم آن سامان به وسیله او از گمراهی به هدایت راه یافته و با دعای او به حق بازگشتند . صفات پسندیده و اخلاق نیکوی او بیش از آن است که شمرده نشود و روشنتر از آن است که پنهان بماند .

4- عبد العظیم حسنی:  وی که نسب شریفش با چهار واسطه به امام حسن مجتبی علیه السلام می رسد، از یاران امام هادی و امام عسکری علیهما السلام است. عبدالعظیم ، مردی پارسا ، وارسته ، دانشمند ، فقیه و مورد اعتماد و وثوق امام دهم بود . ابو حماد رازی می گوید : در سامراء بر امام هادی علیه السلام وارد شدم و درباره مسائلی از حلال و حرام از آن حضرت پرسیدم  ، ایشان فرمود : ای حماد ! هر گاه در ناحیه ای که زندگی می کنی ، مشکلی در امر دین ، برایت پیش آمد از عبد العظیم حسنی بپرس و سلام مرا به او برسان .

5- عثمان بن سعید : وی در سن جوانی و در حالی که یازده سال از عمرش می گذشت ، افتخار شاگردی امام را پیدا نمود. امام هادی علیه السلام در مورد او به احمد بن اسحاق قمی فرمود : عثمان بن سعید ، ثقه و امین من است ، هر چه به شما بگوید از سوی من گفته و هر چه به شما القا کند از ناحیه من القا کرده است. (5)

امام هادی و شیعیان ایشان در ایران


اکثر شیعیان در قرن نخست از شهر کوفه بودند. از دوران امام باقر و امام صادق علیهما السلام به این طرف ، لقب"قمی" در آخر اسماء تعدادی از اصحاب ائمه به چشم می خورد. اینها اشعری های عرب تباری بودند که در قم می زیستند. در زمان امام هادی علیه السلام، قم مهمترین مرکز تجمع شیعیان ایران بود و روابط محکمی میان شیعیان این شهر و ائمه طاهرین وجود داشت. در کنار قم، دو شهر آبه (یا آوه) و کاشان نیز تحت تأثیر تعلمیات شیعی قرار داشته و مردم این شهرها از بینش شیعی مردم قم پیروی می کردند.

مردم قم و آوه ، همچنین برای زیارت مرقد مطهر امام رضا علیه السلام به مشهد مسافرت می کردند که امام هادی نیز آنها را در قبال این عمل "مغفور لهم" وصف کرده اند. (6)

پی نوشتها :

1- دلایل الامامة، ص 216.

2- تاریخ اجمالی پیشوایان علیهم السلام.

3- اثبات الوصیة، مسعودی، صص 196-197

4 الارشاد، شیخ مفید، ص 333

5- الغیبة، شیخ طوسی، ص 215

6- عیون اخبار الرضا، ج 2، ص 260

 

 

 

 


[ چهارشنبه 92/2/25 ] [ 12:14 صبح ] [ علی فغانی ]

ya_imam_Bagher.jpg

 

ماه پرفضیلت رجب ، سر آغازش تولد پنجمین امام همام آسمان ولایت است .امامی که در سن کودکی ، شمیم جانفزای معرکه ی کربلا را استشمام نموده است.
 
امام باقر (علیه السلام)، دفتر عشق کربلا را از اولین ورق تا آخرین آن به عیان دیده است واین یعنی آمیخته شدن با عشق!
 
نفرین بر سیه دلانی که تابیدن نور را درشب تاریک نمی توانند تماشا نمایند.
 
این چه داستان غم انگیزیست که انوار طاهرین که ظلمت را میزدایند همیشه باید در سخت ترین روزگار، زمانه را بگذرانند ؟!
 
از خدا تمنا کنیم که در آغاز ماه رجب که از بهشت برای ما جاری شده است، قدردان باشیم و زوایای تاریک قلب خویش را روشنا دهیم.
 
 
از روشنی طلعت رخشنده «باقر» *** شد نور علوم نبوی بر همه ظاهر
 
در اوّل ماه رجب از مشرق اعجاز *** گردید عیان ماه تمام از رخ باقر
 
منشق شده از نور «علیّ بن حسین» است *** این نور که نورانی از او گشته ضمائر
 
بر «فاطمه بنت حسن» بس بُوَد این فخر *** کاورده پدید این مه تابنده باهر
 
«باقر» لقب و کنیه «اباجعفر» و او *** ربوده است لقب های دگر: هادی و شاکر
 
از هر بدی و عیب و زلل اوست مبرّ *** جان و تنش از «یُذبَّ عنکم» شده ظاهر
 
دریای علوم است و، زداینده اوهام *** گفتار حکیمانه او زیب منابر
 
از یک نفسش زنده کند صد چو مسیح *** از یک نظرش دیده اعمی شده باصر
 
یاد آمدش از چهره تابان محمّد *** با چشم بصیرت نگهش کرد چو «جابر»
 
عالم همه شد روشن از آن نور خدائی *** شد بارور از او شجر دین و شعائر
 
خوش باد، زمینی که هم آغوش شد او ر *** خوش آنکه به سوی حرمش گشته مسافر
 
دیگر غمی از محنت ایّام ندارد *** هرکس به حرمخانه او گشت مجاور
 
وصفش نتوان گفت «حسان» با سخنی چند *** چون، قصّه بلند است و زبان، الکن و قاصر
 
ای کاش که بالی بدهد عشق به من نیز *** تا سوی حریمش پرم از شوق چو طائر
 
تا کی بدهد بار به دربار وصالش *** جان بال سفر بسته، به لب آمده حاضر
 
گر اذن دهد، نیست کسی مانعِ راهم *** چون دفتر عشق است گذرنامه شاعر
 

التماس دعا

 


[ یکشنبه 92/2/22 ] [ 8:40 صبح ] [ محمدرضا محمدی ]

110gnQ1Y.jpg


[ پنج شنبه 92/2/12 ] [ 7:51 عصر ] [ محمدرضا محمدی ]

751.jpg

استاد و معلم عزیزم

اکنون که در میـان نیستی

دلمـــــــــــــــــان چون همیشه 

برای مهر و مهربانی تو تنگ است

و حضور تو با قلب ما می تپد

روزت مبــــــــــــــــــــــــــــــارک


[ پنج شنبه 92/2/12 ] [ 7:46 عصر ] [ محمدرضا محمدی ]


503.jpg


[ پنج شنبه 92/2/12 ] [ 7:43 عصر ] [ محمدرضا محمدی ]

با سلام خدمت دوستان عزیز بعضی مطالب را باید گفت من از وبلاگ پدرم هیچ گاه برای اهداف دیگری استفاده نمی کنم و سعی داشتم تا با کمک دوستان عزیز راه ایشان را ادامه بدهم.

ب

سید حسین دهدشتی نماینده آبادان در مجلس در گفت وگو با خبرنگار بولتن نیوز با تایید این خبر گفت: جلسه هیئت دولت در استان بعد از ظهر امروز به ریاست محمد رضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور تشکیل شد که ایشان در این جلسه به مصوبات اجرا نشده استان اشاره می کرد و از وزرای مربوطه در خصوص دلایل عدم اجرای مصوبات توضیح می خواست.
وی افزود: در همین راستا رحیمی از وزیر کشور در خصوص عدم اجرای چند مصوبه سوال کرد که وزیر هم در پاسخ، نداشتن اعتبار را دلیل اجرا نشدن مصوبه ذکر کرد.
نماینده آبادان در مجلس با بیان اینکه بعد از توضیحات وزیر، رحیمی از حاضرین خواست تا صلواتی بفرستند، گفت: رحیمی اعلام کرد که این مصوبه به تصویب رسید و سراغ موضوع بعدی رفت.
دهدشتی تصریح کرد: اینجانب در این لحظه خطاب به رحیمی گفتم که اینگونه نمی شود مشکلات استان را حل کرد. مگر در جلسه هیئت دولت با فرستادن یک صلوات مصوبات اجرا نشده اجرایی می شود؛ بلکه باید فکر اساسی کرد و اعتبارات لازم را تخصیص داد.
وی افزود: رحیمی در پاسخ اینجانب اعلام داشت که محتویات جلسه به شما ربطی ندارد و من باید جلسه را اداره کنم.
نماینده آبادان گفت: پس از این اظهارات رحیمی، عبدالله تمیمی نماینده شادگان نیز به اظهارات رحیمی اعتراض کرد و خطاب به معاون اول رئیس جمهور گفت که اگر جلسه به ما ربطی ندارد برای چه ما را به این جلسه دعوت کردید، که رحیمی عنوان داشت ما به خاطر احترام، شما نمایندگان را دعوت کردیم.
نماینده آبادان با بیان اینکه در این جلسه 14 نماینده استان حضور داشتند، گفت: پس از این اظهارات رحیمی همه 14 نماینده جلسه را ترک کرده چرا که این اظهارات توهین به استان تلقی کردند.

منبع boyernews.


[ دوشنبه 92/2/2 ] [ 8:13 عصر ] [ محمد مهدی فغانی ]

ائتلاف سه گانه


[ یکشنبه 92/2/1 ] [ 7:57 عصر ] [ محمد مهدی فغانی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره استاد فغانی

مدیر وبلاگ : علی فغانی[467]
نویسندگان وبلاگ :
محمد مهدی فغانی[208]
محمدرضا محمدی[167]
رضا اشرفی[66]
مهدی احمدی[71]

علی فغانی هستم بچه خاک پاک ایران اسلامی عشق آباد طبس از توابع استان یزد . به ورزشهای رزمی علاقه دارم مربی ممتاز ملی ( کیو کوشین وآشی هارا کاراته) ودان 6 آشی هارا ، دان 5 کیوکو شین کاراته هستم. دنیا را دار مبارزه می دانم مبارزه با .... به عرض زندگی فکر می کنم نه به طول آن. عشق به همسر وفرزندانم دارم دین قرآن کریم ،ولایت ووطنم را با تمام وجودم دوست دارم .
آمار بازدید

 

بازدید امروز: 7
بازدید دیروز: 31
کل بازدیدها: 1479622
ابزار جستجو



در این وبلاگ
در کل اینترنت
تقدیم به روح پاک استاد